Tips för dig och din Hyundai på sportlovet.

Smarta biltips inför sportlovsresan

Sportlov innebär i många fall långa bilturer, mycket packning och förhoppningsvis härliga friluftsaktiviteter för hela familjen. Det är också en period med mycket trafik på vägarna och potentiellt utmanande väglag. Här kommer några tips på saker som kan vara bra att tänka på inför resan.

Säkerheten främst

Det tål att upprepas – säkerheten för dig, dina passagerare och medtrafikanter är vår högsta prioritet. Boka in en hälsokontroll hos din lokala Hyundai-verkstad, eller om du hellre gör det själv, ta ett varv i lugn och ro med din bil och kontrollera följande punkter innan resan:

Däck

Däck

Kontrollera att mönsterdjupet på vinterdäcken är tillräckligt. Vid vinterväglag ska personbilar ha ett mönsterdjup på minst 3 mm. Kalla temperaturer innebär även minskat lufttryck i däcken, vilket ger sämre grepp och längre bromssträckor, så kontrollera däcktrycket innan du ger dig ut på vägarna.

Säkra sikten

Säkra sikten

Snö, regn eller slask på vägarna kan innebära försämrad sikt. Se till så att torkarbladen på din bil fungerar optimalt och säkerställ även att det finns en isskrapa nära till hands i bilen. Passa även på att fylla upp med spolarvätska – du kommer att få användning för den.

Säkerhetskit

Säkerhetskit

Skulle olyckan vara framme är det extra viktigt att du har varningstriangel och reflexväst, så att du syns ordentligt vid sidan av vägen om något skulle hända. Säkerhetskitet innehåller ett första hjälpen-set, två reflexvästar och en varningstriangel.

Vinterklädd man med Hyundai TUCSON.
Man lyfter av skidutrustning från taklasthållare på Hyundai TUCSON.
Packa effektivt

Packa effektivt

En vecka i skidbacken, till storstaden eller i svärföräldrarnas stuga – oavsett var din resa bär mår alla inblandade bra av säker, effektiv packning som maximerar bilens kapacitet.

Vid längre resor med hela familjen eller kompisgänget blir det lätt mycket packning. Ska ni dessutom åka skidor eller liknande aktiviteter med skrymmande utrustning tar utrymmet kvickt slut i bilen och kan skymma sikten bakåt. En takbox eller skid- och snowboardhållare frigör mycket plats i bagageutrymmet och möjliggör fri sikt bakåt.